Safarischip De Blauwe Bever

 

Safarischip De Blauwe Bever

Vanaf de Blauwe Bever ontdekt u de prachtige noordoever van de Nederrijn. Hier ontwikkelt zich rivierwildernis in het kader van het Project Noordoever Nederrijn. U ziet er kwelmoerassen, wilgen- en populierenbossen, bloemrijke graslanden, kreken en geulen. Langs de oevers is plaats voor planten en dieren die in Nederland zeldzaam zijn of uitgestorven. Bijvoorbeeld de otter, bever, zwarte ooievaar, ijsvogel, kamsalamander, allerlei libellensoorten, zalm, waterviolier en veldsalie.

 

Deskundige gidsen geven informatie over het unieke Nederlandse rivierenlandschap, het project Noordoever Nederrijn, de geschiedenis van de rivier, planten en dieren en de historische ontwikkeling van diverse locaties en gemeenten..

De organisatie van de vaarten is in handen van de stichting Rijnoevervaarten die het schip overgenomen hebben van het  Utrechts Landschap. De Blauwe Bever is een stoer schip waarop je vanaf het open, overdekte bovendek een directe beleving hebt met de riviernatuur. Halverwege de vaart gaat u met de gids aan wal voor een excursie door een aangrenzend natuurgebied of een cultuurhistorische locatie.

Er kunnen  maximaal 55 passagiers mee. De binnenruimte is beperkt. De Blauwe Bever is niet geschikt voor minder validen. Er is een toilet aanwezig. Het dragen van stevige schoenen wordt aanbevolen in verband met een bezoek aan de natuurgebieden. Aan boord zijn consumpties verkrijgbaar. Huisdieren zijn aan boord niet toegestaan, behalve geleidehonden.

Er zijn verschillende opstapplaatsen per vaart langs de hele Nederrijn: zie hiervoor de website, evenals nadere informatie over de verschillende soorten vaarten. Een reguliere rivieroevervaart van 2 ½ uur kost € 15,-, kinderen tot 12 jaar halve prijs; er zijn ook gezinskaarten. Thema- vaarten duren langer en kosten meer. Het schip kan ook als geheel gehuurd worden voor gelegenheden, bedrijfsuitjes, scholen enz.

 


 

Informatie

  • Plek voor maximaal 57 passagiers
  • Niet geschikt voor minder validen
  • De boot beschikt over een toillet
  • Gebruik van eigen consumpties niet toegestaan

 


Extra opties

  • Lunchbuffet zie mogelijkheden
  • Dinerbuffet zie mogelijkheden

 


 

Te reserveren op

  • Maandag en dinsdag tussen 10.00 en 18.00
  • Woensdag t/m zondag tussen 10.00 en 22.00

 


Voor meer informatie bekijk: www.deblauwebever.nl


 

to top button
BEL ME NU
+
Bel mij!
Bel
Route